• Forbrukertester
  • Affiliate
  • Retningslinjer
Seleverkstedet Togo Kløv

Test av kløv til hund - dette er våre anbefalinger

En hundekløv er en form for seletøy som festes til ryggen til den firbeinte som kan brukes som hjelp til bæring og som styrketrening. Dette kan rett og slett sies å være en egen ryggsekk for vofsen!

I utgangspunktet kan alle friske hunder bære kløv, men det er viktig med nødvendig trening og gradvis tilvenning. Det er også viktig at kløv og vekten av eventuell last skal være tilpasset hunden, med lik fordeling av lasten på begge sider. Ulike typer kløver kommer i forskjellige størrelser og bruksområder. Uansett vil det å bære kløv bidra til å styrke hundens muskulatur og utholdenhet, men husk at vekten i kløven ikke bør overstige 20-25 prosent av hundens egenvekt.

I vår testguide har vi vurdert ulike kløver med hovedfokus på brukervennlighet og praktisk bruk for eieren kombinert med komfort og sikkerhet for hunden.

Våre anbefalte produkt i 2022

Seleverkstedet Togo Kløv

Kløv med topp kvalitet

Her får du en solid og slitesterk kløv til din firbeinte venn med smart ergonomisk utforming. Volumet av kløven i forhold til størrelse er designet for at produktet er tilpasset slik det er hensiktsmessig for hunden å bære, uten at det innskrenker hundens bevegelsesfrihet.

Togo Kløv fra Seleverkstedet er tilgjengelig i flere ulike størrelser fra XXS til XXL. Med en enkel regulerbar polstret brystreim unngår man at kløven sklir bakover og i tillegg er kløven utstyrt slik at den sitter perfekt på hundens rygg uansett terreng, også i nedoverbakker og når hunden bøyer seg ned for å drikke. Kløvens form og reimer sørger for god balanse og stabilitet for hunden. I tillegg vil en hevereim som går fra veskekant til veskekant løfte kløvveskene litt ut fra hundens kropp som sparer den for eventuelle slitasjeskader og vondter på tur.

Kløven er utstyrt med to lommer med glidelås i lokket som sørger for enkel og praktisk oppbevaring av ting du vil ha lett tilgang til. Lokket lukkes og holdes nede av seks regulerbare stikklåser slik at du slipper å stramme låsene hver gang du har åpnet lokket. Med snølås i veskene er du sikret at innholdet holder seg på plass.

Kløven er utstyrt med skinn både på siden og i front, noe som bidrar til god slitestyrke og holdbarhet. Produktet leveres med 1 flaske olje som du kan bruke for å holde skinnet mykt. Dette er en kløv med svært praktiske løsninger og ikke minst meget god kvalitet som gir maks turglede, både for hunden og for eieren! Testvinner!

Ruffwear Palisades Pack Kløv

Populær kløv med 2-i-1-løsning

Dette er en av markedets mest populære kløver, og det med god grunn. Her har du et produkt som byr på kløv og sele i ett hvor selen kan brukes alene til hverdags. Med en justerbar 5-punkt-sele ligger den som en trekksele med Y-hals som sørger for korrekt belastning og god komfort.

Dette er et svært tilpasningsdyktig produkt som passer til mange raser og størrelser. Det er enkelt å feste kløvsekken på selen, både før turen starter og ved behov underveis når dere har pauser eller skal krysse vann.

I kløven er det to vannflasker på cirka 1 liter som du kan bruke til å sikre en behagelig vektfordeling, og som virker avkjølende når de ligger mot ribbeina til hunden. Ellers finner du praktiske detaljer som ekstra lommer, glidelåser og eksterne festeringer. Selen har et smart, polstret håndtak som gjør det enkelt for eieren å hjelpe hunden i bratt terreng eller i vann, selv med kløven på eller med selen alene.

Sklisikre stropper sørger for at selen og kløven ikke sklir, og kombinert med passformen er dette en kløv som gir god stabilitet og god fordeling av belastning. Ruffwear Kløv er en kundefavoritt med strålende tilbakemeldinger og vi er sikre på at dette er et produkt også hunden din vil være fornøyd med!

Kennel Equip Kløv Cordura Kevlar Svart

Romslig kløv i slitesterk Cordura

Dette er en kløv som passer ekstra godt til utflukter og lengre vandreturer. Kløven er utstyrt med regntett stoff og to store lommer med glidelås samt en romslig lomme på ryggen. Med svært slitesterkt stoff (Cordura og kevlar) er dette et produkt du og din firbeinte bestevenn kan bruke i mange år, både som mosjon og som styrketrening.

Kløven har justerbare reimer rundt hals og mage i tillegg til smart vattering rundt halsen som sørger for god komfort. Du finner også en elastisk stropp med klipslås som du setter på etterpå rundt det smaleste stedet på hundens midje, slik at kløven ikke sklir frem når man går i nedoverbakke. Kløven er tilgjengelig i seks ulike størrelser fra XS til XXL. Dette er en kløv som har god regulering og god passform, og som gir en komfortabel opplevelse for hunden.

Hurtta Trail Pack Kløv

Kløv og sele i ett

Hurtta har designet en smart kløv og sele i ett med mange praktiske løsninger. Den separate selen kan brukes til turer eller som sikkerhetssele i bil i tillegg. Med håndtaket på ryggen har du god kontroll over hunden når dere passerer vanskelig terreng, større områder med vann eller når dere passerer andre dyr.

Selve selen er justerbar med flere festepunkter og reguleringer. Med bryststøtte får selen en behagelig passform og hindrer kløven i å skli når hunden beveger seg i terreng. Selen har to steder som den kan festes med et bånd, en i nakken og den andre på baksiden av selen. Materialet i kløven består av slitesterkt og vannavvisende polyester. Kløven er også utstyrt med 3M-reflekser som gjør hunden bedre synlig i mørket.

Hurtta Trail Pack Kløv er tilgjengelig i to ulike størrelser: Small (500 gram) med en kapasitet på 4 liter og Medium (800 gram) med en kapasitet på 10 liter. Her har du kløv og sele som kan brukes både på kortere dagsturer og lengre utflukter - et allsidig produkt som er komfortabel i bruk.

© Forbrukertest.no 2022