• Forbrukertester
  • Affiliate
  • Retningslinjer
de beste knivsliperne

Knivsliper test for optimale kniver

Du behøver ikke være en profesjonell kokk for å benytte deg av en knivsliper. Dersom du er glad i å lage mat og ønsker enkel matlaging, trenger du absolutt en knivsliper på kjøkkenet. Variantene er mange – fra tradisjonelle slipere til elektriske og slipesteiner. Elektriske og stående modeller er meget enkel å bruke og knivene dine vil takke deg.

Vi har sett på noen av de mest populære verktøyene for sliping av kniv, både for profesjonelle kokker og for vanlige matglade. Ved hjelp av vår knivsliper test håper vi at valget blir litt enklere for deg og at du finner en modell som egner seg både i form av størrelse og brukervennlighet.

Våre anbefalte knivslipere

Rang

Produktnavn

Butikk

#1

#2

#3

#4

Vulkanus knivsliper

Beste produkt: Vulkanus knivsliper

Vulkanus VG2 er nye og forbedret versjon av Vulkanus sin tidligre brisbelønte knivsliper. Nå kan du slipe kniver til perfeksjon. Dette er et best i test verktøy alle profesjonelle kokker trenger. Modellen kommer med lang liste forbedringer, blant annet er slipebladene nå enklere å bytte ut og knivsliperen har fått en dobbelt så lang levetid.

Fjæringen i slipebladene er også forberdret for å slipe knivene dine enda bedre. Med et godt grep er Vulkanus VG2 både enkel å bruke samtidig som opphenget og slipestenger har blitt sterkere. Nå er det enklere enn aldri før å vedlikeholde yteevnen og skarpheten dine kniver. Slipevinkelen blir automatisk justert for et bedre resultat og optimal slipeevne. 

Knivslip VG2 gir verken hakk eller riper i kniven og tåler en runde i oppvaskmaskinen. Her får du markedets beste knivsliper med flere robuste egenskaper. Enten du er en profesjonell kokk eller kun lager middag til familien – med VG2 er du klar til å skjære grønnsaker, kjøtt og fisk uten noe problem.

Perfekt som gave

elektrisk knivsliper

Beste elektrisk knivsliper

Chef'sChoice er en 2-stegs Asiatisk Vinkel knivsliper med ekstremt lang levetid. Dette er en meget god knivsliper og det soleklare førstevalget for de som er på jakt etter en elektrisk knivsliper. Verktøyet evne mellom 2 000 og 3 000 sliperunder hvilket gir den lange levetiden. Knivene dine blir slipt i to steg for optimal skarphet og ytelse. 

Denne modeller egner seg meget godt til asiatiske kniver, hvorav navnet. Med en 2-stegs sliping får kniven først en en grundig gjennomgang for å optimalisere skarpheten, og deretter blir bladet polert for et plettfritt resultat. Elektriske knivslipere er svært enkle å bruke og denne modellen er intet unntak.

sharpx knivsliper elektrisk keramisk og diamant

OBH Nordica Knivsliper SharpXtreme

SharpXtreme er nok en elektrisk sliper, denne gang fra OBH Nordica. Dette er en patentert 2-trinns sliper, hvor første slipehjul kommer med diamantbelegg. Hjulet bearbeider skadet knivegg og gjør kniven robust og skarp igjen. Det andre slipehjulet har keramiske staver for å vedlikeholde kniveggen og for å beholde en optimal samt god skarphet.

Slipehjulene er fjærede hvilket gjør at hjulet justeres automatisk for å tilpasse seg alle mulige kniver – dette blir bekreftet i test. SharpXtreme er en meget god sliper som er enkel å bruke og gjør matlagingen gøy igjen. Nå finnes det ingen unnskyldninger for å ha dølle kniver.

vulkanus pocket

Knivsliper Vulkanus

Pocket fra Volkanus blir ofte kalt for lillebroren til produsentens andre knivslipere. Denne modellen kommer i et lite og praktisk format, samtidig som den bevarer de gode kvalitetene vi finner i de større modellene. Den største forskjellen ligger simpelthen i størrelsen. Pocket er en særdeles god knivsliper som egner seg godt for mindre kjøkken hvor plassen på benkeplatene er minimal.

Denne modellen er produsert i plast, og her skal du bruke selve slipen på kniven. I stedet for å vinkle kniven inn i ulike hull, må du gjøre deler av slipingen selv. Dette er en litt mer tungvint metode, men samtidig er Pocket svært enkel i bruk og sliper en skarp og optimal kniv. Størrelsen er det største trekkplasteret og skal du bruke kjøkkenkniver ofte, er dette et godt tilskudd til kjøkkenutstyret.

Fordeler med knivslipere

Med en god kniv blir det både morsommere og gøyere å lage mat. En døll og sløv kniv kan fort gjør selv de enkleste oppgaven om til vanskelige prosjekter – og det gjør matlagingen farligere. Skjæring av kjøtt, grønnsaker, fisk og andre ingredienser bør være en enkel oppgave. Men med en sløv kniv blir enkel forbereding vanskelig, der du prøve å forhindre at kniven sklir og skjærer deg. Investerer du i en sliper vil du bli kvitt dette problemet.

Dersom du har betalt i dyre dommer for profesjonelle og høypresterende kniver, sier det seg selv at du ønsker å holde dem skarpe og optimale. Dette kan en sliper hjelpe deg med. Mange tenker gjerne at det er kun er profesjonelle som trenger en knivsliper, men dette stemmer ikke. Dine vanlige kjøkkenkniver blir også like dølle som kokkene sine, selv om de gjerne ikke benyttes like ofte.

Forskjellen på en europeisk kniv og asiatisk kniv

Asiatiske kniver blir ofte kalt for japanske kjøkkenkniver. Forskjellen på disse og europeiske kniver finner vi i både hardheten og vinkelen på egget. Europeiske kjøkkenkniver har ofte et tykkere blad og er vanligvis mykere i materialet. Eggen på kniven skal bli slipt i vinkel på mellom 20-25 grader.

knivsliper med batteri

En asiatisk kniv er derimot laget av et langt hardere materiale og krever en sliping i en spissere vinkel på 10 til 15 grader. Det er ikke alle slipemetoder som kan benyttes på slike kniver, ettersom materialet er såpass hardt. Dersom du har en asiatisk kniv, vil det lønne seg å velge en knivsliper egnet for denne typen.

Knivsliper eller slipestein?

En slipestein er et godt verktøy som egner seg aller best for de spesielt interesserte kniv-entusiastene. Denne metoden kan benyttes til å slipe både europeiske og asiatiske kniver. For den vanlige forbrukeren vil dette være en noe tungvint og langdryg prosess, og derfor blir et slikt verktøy som regel kun anbefalt for de særlige interesserte.

Slipesteiner kommer i ulike styrker og du kan skille mellom grove og fine steiner ved å se på kornstørrelsen. De groveste steinen har korn på 200-300 og egner seg best til å fjerne hakk og riper i eggen. For hverdagsliping vil korn på 1 000 til 1 500 være tilstrekkelig for vedlikehold av skarphet. Dersom du ønsker en slipestein til polering trenger du korn på over 3 000.

Slipesteiner blir som regel ikke anbefalt vanlige forbrukere av flere grunner. Ikke bare er dette en tungvint prosess, men den er heller ikke særlig enkel. Det krever også en viss teknikk for å slipe en kniv på denne måten, og her er det kun øvelse som gjør mester. Metoden i seg selv er derimot enkel – du fukter steinen og drar den deretter over knivens overflate.

Men for å få et optimalt resultat må du holde kniven i rett vinkel og gjøre deg kjent med bevegelsesmønsteret. For en uerfaren vil det være sjanser for at en slipestein gjør mer skade enn godt, og det vil lønne seg å velge en elektrisk eller stående sliper i stedet.

Kniver fortjener god behandling

Ønsker du å optimalisere knivene dine? Da bør du bruke et godt verktøy for å slipe. Alle trenger godt kjøkkenutstyr for å gjøre matlagingen enklere, og ved å slipe knivene dine gjør du også matlagingen tryggere. Det finnes som sagt flere modeller å velge fra og her bør du tenke på erfaringsnivå og hvilke kniver du har.

Det er også viktig å tenke på riktig oppbevaring. Dersom du bruker lang tid på å slipe knivene, vil det være bortkastet hvis knivene kun blir slengt tilbake i kjøkkenskuffen med andre redskap. Dette ødelegger nemlig skarpheten til eggen. Har du muligheten til å benytte deg av en magnetlist på veggen, vil dette øke levetiden til knivene.

Eventuelt er det mulig å skaffe seg en solid knivblokk. Dette vil beskytte kniver når de ikke er i bruk, og kan se ganske så lekkert ut på kjøkkenet. Her igjen er valgmulighetene mange, sørg bare for å velge en modell som gir tilstrekkelig beskyttelse og som ikke holder igjen knivene når du har behov for dem.

Dine behov vil variere alt ettersom hvor ofte knivene blir brukt og hvilke materialer de er lagd av. Gjennom vår test håper vi at du har funnet ut hvilke metode som vil egne seg best for knivene du har på kjøkkenet. Gjør matlaging trygg og gøy igjen ved å ta godt vare på de dyrebare knivene. Slip dem til perfeksjon og gi dem en trygg oppbevaring – knivene og fingrene dine vil takke deg.

Konklusjon

Vulkanus VG2 knivsliper er et nødvendig verktøy i alle kjøkken. Dette er en ny og oppgradert versjon av den tidligere prisbelønte modellen. Nå får du bedre yteevne, slipeevne og lengre levetid kombinert med brukervennlige detaljer. Dette er det beste av det beste innen knivslipere.

Chef'sChoice er det åpenbare førstevalget for de som ønsker seg en elektrisk knivsliper. Her får du lang levetid, høy ytelse og et verktøy som evner opptil 3 000 sliperunder. Dette er en 2-stegs maskin for best mulig resultat og den egner seg særdeles godt til de asiatiske knivene dine.

Nyhetsbrev

Ukens beste tilbud fra norske nettbutikker

© Forbrukertest.no 2024