• Forbrukertester
 • Affiliate
 • Retningslinjer
Powerplus POWDP6020 askestøvsuger 20 liter (uten batteri)

Askesuger - Sug opp aske og sot med askesuger

Har du peis og fyrer mye ved inne om vinteren, men lurer på hvordan du skal samle opp asken i peisen? Askesuger er løsningen som hjelper deg til å samle opp aske og sot når peisen er full av aske etter vedfyring.

Utvalgte askesugere

Rang

Produktnavn

Butikk

#1

#2

#3

#4

#5

Hvis du er av dem som bruker støvsugeren i peisen for å fjerne asken er det noe du bør slutte med ganske fort. Et mye bedre og tryggere alternativ er å kjøpe en egen støvsuger som er laget for å samle opp aske, nemlig askesuger. En askesuger er utviklet for å suge opp asken, men før du bruker den er det viktig å la glørene forsvinne og asken være kald. Med andre ord; La peisen brenne ut først og hvile seg kald.

Grunnen til at askesuger er bra er fordi den er utstyrt med flere filtere som tar for seg de fine askepartiklene og soten som oppstår når du fyrer i peisen. Askesugeren er også laget for å ikke blåse asken ut i rommet, men at aske og sot forsvinner inn i sugeren. En vanlig støvsuger derimot har ikke disse filtrene som er konstruert for aske og sot, og støvsugeren kan derfor male asken til et fint pudder som blåses ut i rommet igjen. Det kan være farlig både for luften, sikkerheten og støvsugeren.

En askesuger er en god løsning å investere i, dersom du ikke vil bruke spade til å spa ut sot og akse fra peisen. Noen askesugere på markedet er laget med et rør og en bøtte som kobles til støvsugeren eller sentralstøvsugeren, som den utnytter sugekraften fra. Det finnes også egne askesugere som ikke trenger å kobles til en vanlig støvsuger.

I askesuger test gjort på ulike merker og modeller er flere av modellene til kärcher askesuger noen av de beste på markedet og vunnet flere askesuger best i test. Her kan du kjøpe askesuger i ulike prisklasser og modeller. Kärcher AD 2 for eksempel er en askesuger til en drøy tusenlapp som har god kvalitet og holdbarhet. Denne fjerner askerester fra peis eller grill trygt og effektiv, har en enkel filterrengjøring og laget med et vinklet håndrør som gjør det enkelt å komme til i kriker og kroker.

Når du skal kjøpe deg en askesuger er det viktig å kjøpe en som passer til ditt bruk, her velger du watt, hvor mye plass du trenger at sugeren skal fylle og om du vil ha en som går på batteri eller strøm (med stikkontakt).

Våre anbefalte produkt i 2023

Vi har sett nærmere på hva som finnes på markedet over askesugere, og vi har plukket ut våre anbefalte produkter til deg i 2023.

Karcher askesuger test

Kärcher AD 2

Kärcher Askesuger AD 2 *EU er en svært effektiv løsning for dem som trenger å håndtere aske fra peiser, grill, og piper. Dette produktet skiller seg ut med flere imponerende funksjoner som gjør rengjøringen enklere, tryggere og mer effektiv.

Først og fremst, ReBoost filterrengjøringsteknologien er en nøkkelfunksjon. Med et enkelt trykk på en knapp, kan filteret rengjøres, noe som sikrer konstant høy sugekraft og lang levetid. Dette er særlig verdifullt når man håndterer store mengder aske eller skitt.

Sikkerheten er også godt ivaretatt med bruk av flammehemmende materialer i både beholderen og slangen. Dette reduserer risikoen for brannfare, et viktig aspekt når man arbeider med potensielt varm aske. Beholderen har en kapasitet på 14 liter, noe som er tilstrekkelig for de fleste hjemmebrukere, og med en nominell inngangseffekt på 600W, tilbyr den en god balanse mellom effekt og energiforbruk.

En annen praktisk funksjon er det vinklede håndmunnstykket, designet for grundig rengjøring av vanskelige områder i pipen. Dette, sammen med "Pull & Push" låsesystemet for enkel åpning, lukking og tømming av beholderen, gjør AD 2 både brukervennlig og effektiv.

Med tanke på lagring og håndtering, er den store kabelkroken for oppbevaring av strømkabelen og det komfortable håndtaket på beholderen praktiske tillegg. Maskinens totalvekt på 4,4 kg uten tilbehør gjør den relativt lett å håndtere.

Kärcher Askesuger AD 2 *EU har mottatt varierte kundeanmeldelser, med mange brukere som uttrykker tilfredshet med dens ytelse og brukervennlighet. Den er spesielt populær for sin effektivitet i å rydde opp aske og dens brukervennlige design.

Samlet sett er Kärcher Askesuger AD 2 *EU et godt valg for de som ser etter en pålitelig, sikker og effektiv måte å rydde opp aske fra peiser, griller og piper. Med sin innovative filterteknologi, sikkerhetsfunksjoner og brukervennlige design, tilbyr den en imponerende kombinasjon av effektivitet og brukerkomfort.

Powerplus POWX308 askestøvsuger på hjul 1200 watt 20 liter

Til deg som ønsker allsidig kvalitet og enkelhet

Dette er en askestøvsuger fra Powerplus som er blitt kåret til best i test flere ganger. POWX308 skal være den ideelle løsningen for rengjøring av kull og aske opp til 60 grader, og det uten å skage askesugeren.

POWX308 har en avtakbar dobbeltlagpose som også kan brukes til byggestøv, sagflis og rengjøring. Her blir smuss trukket inn i den sterke og holdbare 20-liters-tanken, gjennom sugeslangen som er 120 centimeter lang. Sugeslangen er av aluminiumdyse, og ved behov kan du forlenge slangen med to forlengelser eller montere den brede dysen eller liggebørsten. Dette følger med. Når avfallet blir sugd opp og asken er avkjølt kan du ta av lokke og tømme den avtakbare posen rett i søppelkassen. Enklere blir det ikke, og dette er derfor et produkt vi anbefaler til deg som ønsker både kvalitet og enkelhet.

I tillegg har askestøvsugeren en blåse- og sugefunksjon, og ettersom den står på fire hjul kan du enkelt bevege deg rundt. POWX308 veier 5,9 kilo, er 310 millimeter høy og har en diameter på 295 millimeter.

Askesugeren leveres med obbeltlags vaskbart støvfilter, dyse, liten børste og to forlengelsesrør.

Spesifikasjoner:

 • Spenning / frekvens 220-240V/50Hz
 • Strømforbruk 1200 W
 • Beholdervolum 20 liter
 • Beholderstørrelse Ø295 mm, høyde 310 mm
 • Sugeslange Ø3,85 cm, lengde 120 cm
Powerplus POWDP6020 askestøvsuger 20 liter (uten batteri)

Til fjerning av aske eller sagflis

POWDP6020 fra Powerplus er en askestøvsuger som egner seg både til å fjerne avkjølt aske, kullrester eller sagflis. Askesugeren kommer med en 20 liters tank og en to meter lang slange med aluminiums sugemunn. POWDP6020 anbefales til deg som ønsker en askerenseyr som er trådløs, den trådløse Dual Power gir deg nemlig friheten til å jobbe hvor du vil med den. Merk at 20V batteri ikke er inkludert.

Det som følger med er:

 • 1 stk. håndbok
 • 1 stk. Ø 3,65 cm x 100 cm sugeslange
 • 1 stk. munnstykke i aluminium (Ø 3,4 cm x 23
 • cm) 1 stk. HEPA-filter

Spesifikasjoner:

 • Spenning / frekvens 20 V DC
 • Beholdervolum 20 liter
 • Beholderstørrelse Ø 295 mm, høyde 310 mm
 • Sugekraft >6 kPa
 • Batteripakke 20 VDC, Li-ion, 1500 mAh
 • Lader, merkespenning/-frekvens inn 100-240 VAC 50/60 Hz
 • Lader, merkespenning/-frekvens ut 20 V, 1,5 A
 • Ladetid 1 time
Askesuger P. Lindberg 15 liter 900 watt

Rimelig og praktisk askesuger

Dette er en praktisk og rimelig askesuger fra P.Lindberg. Her får du en 15 liters beholder og filter passer utmerket til rengjøring av peisen eller grillen når det har samlet seg opp mye aske. Askesugeren leveren med en 1-meters lang slange som har et aluminiums-munnstykke og en 2,5 meter lang strømledning.

Denne er genial for deg som ikke vil investere dyre dommer i en askesuger.

Det er viktig å huske at denne askesugeren kun skal suge opp kald aske med en maks temperatur på 40 grader.

Spesifikasjoner:

 • Spenning / frekvens: 230V / 50 Hz
 • Effekt: 900W
 • Kapasitet, beholder: 15 liter
 • Luftmengde: Ca. 1,6 - 1,7 m³/minutt
 • Mål: Ø30 x H31 cm
 • Vekt: 3,15 kg

Kärcher Støvsuger AD 4 Premium Fireplace

Kärcher Støvsuger AD 4 Premium Fireplace - en askestøvsuger som er ideell for rengjøring av aske rundt peisen eller grillen. Vi la merke til at støvsugeren har et integrert filterrensesystem, som renser filteret med et tastetrykk, og sugekraften økes umiddelbart igjen. Dette gjorde det enkelt å opprettholde sugekraften, selv når du har samlet opp mye aske og smuss.

AD 4 er enkelt å manøvrere og kommer enkelt til i hjørner og langs kanter. Vi var imponert over at den kan brukes som en fullverdig tørrstøvsuger, med medfølgende gulvmunnstykke og sugerør. Dette gjorde det enkelt å bruke støvsugeren til å rengjøre andre områder rundt i huset.

Vi likte også at avfallsbeholderen kan tømmes raskt og praktisk uten kontakt med smuss. Dette gjorde det enkelt å tømme støvsugeren og fortsette med rengjøringen.

Kärcher Støvsuger AD 4 Premium Fireplace har en driftsrekkevidde på 7 meter, noe som gjorde det enkelt å bevege seg rundt i rommet uten å måtte flytte støvsugeren hele tiden. Støvsugeren har også et maksimalt støynivå på 80 dB, som er relativt lavt sammenlignet med andre støvsugere på markedet.

Hvis du er på utkikk etter en pålitelig kanisterstøvsuger for rengjøring av aske rundt peisen eller grillen, vil vi anbefale Kärcher Støvsuger AD 4 Premium Fireplace. Med sin integrerte filterrensesystem, enkel tømming av avfallsbeholderen og allsidige bruk, vil denne støvsugeren være ideell for de som ønsker en pålitelig og effektiv støvsuger. Vår testvinner.

Nyhetsbrev

Ukens beste tilbud fra norske nettbutikker

© Forbrukertest.no 2024