• Forbrukertester
  • Affiliate
  • Retningslinjer
luftfukter fra levoit - Levoit 600 Smart

Gi deg selv bedre inneklima i gave - med en ny luftfukter!

Vi går mot kaldere tider, noe som betyr at vi snart kommer til å fyre mer innendørs. Både vedfyring og fyring med elektrisk varme er med på å tørke ut luften i hjemmet vårt – som allerede blir tørrere når temperaturen synker.

Når luften inne blir tørr, kan det påvirke oss på mange måter. Blant annet vil mange kunne oppleve hvordan nesen og øynene føles tørrere og blir lettere irriterte, og det kan også påvirke astma og allergier. Det vil også generelt føre til et dårligere inneklima.

Kort forklart, så er det lurt at luften i hjemmet ditt ikke er for tørr!

 I denne artikkelen skal vi ta for oss luftfuktere. Dette er små maskiner som hjelper deg til å skape og opprettholde et bedre inneklima gjennom hele året, og som byr på en rekke smarte fordeler vi tror du kommer til å elske!

Vi ser på modeller som egner seg inne på soverom og i stuer, og ser også på en større modell som vil egne seg helt ypperlig i møtelokaler, kontorer og lignende større rom som kan trenge en ekstra oppfriskning når det gjelder inneklima og luftkvalitet.

Sjekk utvalget vi har samlet, og finn en perfekt og smart luftfukter i dag!

luftfukter fra levoit - Levoit 600 Smart

 Smart Hybrid luftfukter - best i test luftfukter med både varm og kald damp!

 Vi fortsetter med Levoit, og ser nå på 600 Smart Hybrid luftfukter. Dette er en modell som virkelig fortjener å bli kalt smart, og som kan smykke seg med å være en helt ekte testvinner!

 Med Levoit 600 Smart Hybrid har du mulighet til å spre enten varm eller kjølig damp i hjemmet ditt, noe som gjør den godt egnet for bruk gjennom hele året. Varm damp vil  ikke bare være med på å gi deg et bedre inneklima og et beroligende følelse, men også på å eliminere mange bakterier og virus! Det er også med på å forebygge muggsopp og mineralstøv, så her er det mange fordeler du kan hente i én enkel luftfukter!

For deg som foretrekker kjølig damp, og som kanskje sliter med å sovne om natten grunnet varmt vær og tørr luft, vil denne maskinen bli en sikker vinner. Den kjølige dampen vil være med på å lindre hoste og andre plager, siden den sørger for at nesen og slimhinnene i munnen ikke tørker ut. Du vil også kunne merke resultater på huden din, samt hvordan det vil bli mindre statisk elektrisistet i rommet – alt takket være den kjølige dampen.

Med et lydnivå på kun 24 til 28 dB vil du ikke bli forstyrret av lyd heller, og du kan dermed nyte en virkelig god natts søvn fri for plager.  600 Smart Hybrid har en damp-effekt på opptil 500 ml i timen, noe som betyr at den fint kan brukes i rom som er opptil 70 kvadratmeter store. Du har full oversikt og kontroll over alle funksjonene som din nye luftfukter har å by på, enkelt via mobiltelefonen din! Du kan blant annet stille inn timeren fra 1 til 12 timer, helt uten at du trenger å bevege deg fra sofaen. Bedre blir det ikke! Når vanntanken går tom, vil luftfukteren automatisk slå seg av – så da slipper du å bekymre deg for det også! I tillegg har du 3 effekt-nivåer du kan velge mellom, som du både kan justere på selve luftfukteren og på mobilen din. Med en maksimal brukstid på hele 50 timer og en vanntank på 6 liter, trenger du ikke å tenke på å fylle på nytt vann hele tiden. Hvis du ønsker, kan du også tilsette eteriske oljer i den unike aroma-boksen, noe som gjør dette til en luftfukter med duft! Dermed vil rommet ikke bare bli fuktet, men også så en deilig duft som vil virke ekstra avslappende.

Det er lett å forstå hvorfor Levoit 600 Smart Hybrid er en testvinner! 

Evaporativ luftvasker

Evaporativ luftfukter - både renser og fukter luften

 Vi begynner med denne evaporative luftfukteren. Det at den er evaporativ, betyr at vannet vil fordampe fra et filter som du finner inne i maskinen. Dampen som kommer ut, og som altså gir deg et bedre inneklima, vil ikke være synlig, men den gjør fremdeles jobben sin! Du vil også slippe å bekymre deg for at fukt og damp skal legge seg på bordet der din luftfukter står. Dette er et smart alternativ som vil passe for svært mange.  Denne modellen har en kapasitet på opp til 460 ml i timen, noe som byr på et komfortabelt inneklima i rom på opptil 60 kvadratmeter. Dermed vil denne modellen egne seg godt i større stuer og soverom, så vel som i mindre leiligheter!  Dette er en hybrid-maskin som vi tror svært mange av dere kommer til å høste mange fordeler av. Det er nemlig både en luftfukter og luftrenser, og er dermed et ypperlig grunnlag for et sunnere og mer behagelig inneklima.  Maskinen er enkel å bruke. Du fyller vann på den romslige 6 liters vanntanken med en vannkanne eller lignende, og velger siden den funksjonen du ønsker. Inne i maskinen finnes det en filter-matte som roterer rundt sakte når maskinen er slått på. Deler av denne matten er nede i vannet, som betyr at matten alltid er våt. Matten beveger seg også opp og ned, og når den er oppe vil vannet fordampe og gi luften en sunn og god dose med fuktighet! Når matten senker seg igjen, og altså går tilbake til vannet, vil eventuelle forurensninger fra luften bli igjen i vannet, så er den klar til dyst igjen! Når du ser at vannet har blitt skittent, heller du det enkelt og og fyller på nytt. Så enkelt er det! Inne i maskinen finner du også en liten vifte, som sørger for at luften som er i rommet, vil blåses gjennom maskinen, slik at større deler av luften både blir fuktet og renset.  Denne modellen er spesielt godt egnet til bruk om høsten, vinteren og våren, når du merker at luften begynner å bli tørrere. Maskinen er også enkel å ta i bruk, og du kan stille inn timeren, hastigheten til viften, og sette den i nattmodus. Du kan også velge ionisering, som er en ekstra effekt som byr på enda renere og friskere luft i hjemmet ditt, og som også er med på å redusere vonde lukter!

Levoit classic 100 luftfukter

Levoit luftfukter - liten og hendig!

Levoit Classic er en godt utprøvd og praktisk luftfukter som vil egne seg i rom som er fra 11 kvadratmeter opp til 27 kvadratmeter. Derfor er dette et godt alternativ for deg som ønsker deg en praktisk luftfukter til soverommet ditt! Denne modellen vil spre kjølig og deilig damp rundt i rommet du setter den i, og har en kompakt størrelse samtidig som den er meget enkel å ta i bruk. Selv om den er liten, byr  den på et betydelig bedre inneklima for deg og familien din!  Maskinen er også sikker, og leveres med patentert teknologi som er med på å forhindre vannskader og lekkasjer. Slik blir også levetiden til maskinen forbedret, og du vil få bruk og glede av din nye luftfukter i mange år fremover! Vanntanken rommer 2,4 liter, og vannet blir spredt og fordampet via roterende dyser for optimal effekt. Du har 3 ulike effekt-nivåer du kan velge mellom, hvor det høyeste nivået på en rask og effektiv måte vil sørge for at luftfuktigheten i rommet blir på hele 50%. Du justerer effekten via et brukervennlig hjul.  Levoit Classic 100 har en maksimal brukstid på 24 timer på hver fulle tank med vann. Dermed trenger du ikke å stresse med å fylle på nytt vann! Du vil også slippe å tenke på overoppheting og lignende problemer hvis du skulle glemme å fylle tanken – maskinen vil slå seg automatisk av når tanken er tom.  Vi har nevnt at dette vil bli en god luftfukter å ha på soverommet, og det er ikke bare grunnet den kompakte størrelsen og rom-kapasiteten – det er også fordi den er meget stillegående! Med et volum på 24 til 30 dB, er dette en av de mest stillegående modellene du finner på dagens marked, noe som gjør den til en sikker vinner i de aller fleste rommene. En helt perfekt mini-luftfukter som du kommer til å elske! Her får du mye verdi for pengene dine, pakket inn i en luftfukter som kun er 21,7 x 17 x 26 cm stor, og som bare veier 1,1 kilo når vanntanken er tom!

liten luftfukter inne

 Elegant og stilren luftfukter - soverom, stue, hjemmekontor

 Når man snakker om luftfuktere, så beskriver vi ofte små maskiner som er praktiske, og som man kanskje ikke ønsker å se så mye til - de skal gjøre jobben sin, så er det litt det samme hvordan de ser ut. Hvis du skulle ønsker deg en luftfukter som ikke bare får jobben gjort og byr på flere smarte løsninger, og som også tar seg godt ut i hjemmet ditt, tror vi at dette er modellen for deg! Air&me er en luftfukter med en god tank på 3 liter, og et dråpeformet design som gjør den ekstra flott å se på. Den finnes i både sort og hvitt, og har en matt finish som gjør dette til en aldri så liten designer-perle i hjemmet ditt!  Luftfukteren vil passe til rom på ca 30 kvadratmeter, sett at du har en balansert ventilasjon. Den smarte maskinen vil selv stoppe enten når tanken er tom, og du kan også stille den inn slik at den vil stoppe automatisk når rommet har en luftfuktighet på 50%. Din nye luftfukter er utstyrt med HygroSmart, en funksjon som sørger for at luftfukteren jobber for å holde fuktigheten i luften på mellom 48% og 53%.  Det stilrene designet gjør dette til en sikker vinner i alle rom, og siden den også har et praktisk innebygget nattlys, vil den være godt egnet til bruk på større soverom.  Vi syntes denne luftfukteren scorer høyt både på funksjon og på design, og vi tror dette kommer til å bli en soleklar favoritt for deg som er på utkikk etter noe litt annerledes i hjemmet ditt!

stor og kraftig luftfukter

Beste luftfukter for større kontorlandskap og lokaler - høy kapasitet og mange muligheter!  

 For deg som trenger en luftfukter med en overlegen kapasitet, pakket inn i høy kvalitet og lang levetid, vil Arida Wet 45 være et godt valg! Dette er nemlig en større modell som vil egne seg til rom på ca 200 kvadratmeter, og vil kunne gå gjennom 45 liter vann om dagen! Siden kapasiteten er så stor, så er naturligvis maskinen i seg selv også større. Den er 750 mm x 745 mm x 440 mm stor og veier 5 kilo når tanken er tom. Den er dermed enkel å håndtere og flytte på, samtidig som den er meget kraftig og byr på flere løsninger som gjør dette til et praktisk valg for større rom. For eksempel vil dette være en luftfukter som vil egne seg godt på større kontorer og i lignende bygninger, hvor man ofte vil oppleve at en tørr luft kan ha en negativ effekt som kan påvirke både helse og konsentrasjon.  Din nye luftfukter er enkel å ta i bruk og enkel å fylle med vann. Dette kan du gjøre enten med en bøtte, litermål eller lignende, og du har også mulighet til å koble luftfukteren til en permanent vanntilførsel, slik at du slipper å tenke på å fylle den i det hele tatt! Den indre tanken rommer hele 30 liter med vann. Arida Wet 45 vil ikke bare tilføre fuktighet til luften, men vil også være med på å rense luften takket være sin kombinasjon av filter. Her finner du nemlig et kullfilter så vel som et evaporativt filter, som sørger for at eventuelle urenheter vil fanges opp av vannet og havne i bunnen av vanntanken. Kullfilteret vil også være med på å fjerne ubehagelig lukt. Disse filtrene byttes ved behov. Luftfukteren i seg selv har et moderne design som lett vil gli inn i ethvert kontorlandskap.

For å sørge for at levetiden til luftfukteren er så lang som mulig, bør den renses ved jevne mellomrom.

Se også luftrenser.

Nyhetsbrev

Ukens beste tilbud fra norske nettbutikker

© Forbrukertest.no 2024