Havrefiber: gluten-fritt alternativ, spekket med fiber!
Har du lest om havrefiber, men vært usikker på hva det kan gjøre for deg, og om det i det hele tatt er noe vits i å prøve det? Da bør du lese videre! I denne artikkelen skal vi lære deg det meste du trenger å vite om havrefiber, og også vise deg et ypperlig produkt som du kan bruke i en rekke smarte oppskrifter i fremtiden!
Hva er havrefiber?
Havrefiber er et kostfiber som er utvunnet fra havre, og som kan brukes på flere måter. Det har også flere flotte egenskaper som kan hjelpe deg med å fremme en bedre helse! Havrefiber i seg selv inneholder ikke noe særlig næring i seg selv, og gir deg dermed muligheten til å bytte ut vanlig mel med havrefiber, for å skape bakverk som ikke inneholder like mye karbohydrater som det ville gjort til vanlig! Havrefiber blir ikke brutt ned i tarmsystemet, og vil dermed passere uten å bli tatt opp i blodet. Her får du ingen av karbohydratene, men mye deilig fiber!
Gi baksten din et fiber-kick - og glem karbohydratene!
Det kanskje mest unike med havrefiber? Næringsinnhold, absolutt! Her finner du som sagt mengder med fiber, og null karbohydrater. Smaken er også nøytral, og vil dermed ikke «ødelegge» dine allerede perfekte bake-oppskrifter! Slik blir havrefiber et yndet produkt blant de som lever etter en lav-karbo diett. Havrefiber vil bli en flott del av en ellers variert lav-karbo diett, og gir deg mulighet til å unne deg noe ekstra innimellom, som for eksempel i form av en smakfull kake, uten å bekymre deg like mye for karbohydratene. Havrefiber kan med fordel brukes i pizza, kaker og boller, så vel som til det nystekte brødet du skal ha til frokost.
Siden havrefiber binder mye væske, også når det passerer gjennom tarmen vår, kan det ved rett bruk bidra til å forhindre forstoppelse – har du dette i tankene, er det ekstremt viktig å også drikke rikelig med væske, slik at fibrene ikke får motsatt effekt! Sjekk ut det flotte produktet under, og finn frem oppskrift-boken: her har du mye spennende matlaging og baking fremfor deg!

Pakke med Sukrin havrefiber - innhold og bruk
Sukrin Havrefiber er som et fint, hvitt mel. Det er helt fritt for gluten, og har en helt nøytral smak som ikke vil påvirke baksten din. Havrefiber som dette vil kunne tilføre baksten din rikelig med fylde og tekstur, og sørger for at du får det perfekte volumet og den saftigheten du ønsker deg!
Du kan fint erstatte 10 til 20% av melet i oppskriftene dine, med havrefiber som dette. Det gjør at du får et resultat som inneholder mindre karbohydrater, samtidig som det inneholder betydelig mer fiber! Havrefiber som dette er mer voluminøst enn vanlig mel, og litt matte må påberegnes når du skal bytte ut mel med fiber. For eksempel kan du fint erstatte 40 g med mel i en oppskrift, med kun 20 g havrefiber. Pakken inneholder 300 gram med havrefiber, så potensielt kan du skape en rekke flotte retter med dette produktet!